Τρώγοντας ζυμαρικά, τρώει και σαλάτα!

Τα πράσινα και γενικά τα λαχανικά, δεν είναι στις προτιμήσεις των παιδιών, τουλάχιστον όχι των περισσοτέρων.

Έτσι, πολλές μαμάδες αγωνίζονται για να φάει το παιδί τους λίγο μαρούλι. Αν όμως ανακατευτούν με ζυμαρικά; Μήπως τα φάνε;

Κανένα παιδί δεν αντιστέκεται στα μακαρόνια και γενικά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με ζυμαρικά.

Επομένως, μπορεί μια νοστιμότατη ζυμαροσαλάτα να γίνει το κύριο γεύμα ενός παιδιού, που θα μείνει και πολύ ικανοποιημένο από το γευστικό αποτέλεσμα.


Υλικά (για 4 ενήλικες)

½ πακέτο «φιογκάκια» (φαρφάλες) μίνι ή βίδες ή πένες
200 γρ ντοματίνια ή πομοντόρια ώριμα
10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 ματσάκι ρόκα (ή άλλο πράσινο της αρεσκείας σας)
100 γρ μοτσαρέλα φρέσκια ή ανθότυρο ή μανούρι
4 φέτες προσούτο ή ζαμπόν του τοστ
1 κουταλιά φρέσκο βασιλικό ή 1 μικρό κουταλάκι ξερό
1 κουταλιά καλαμποκέλαιο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και στραγγίστε τα σε σουρωτήρι.

Ανακατέψτε τα με το καλαμποκέλαιο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και αφήστε τα να κρυώσουν καλά.
Όσο τα ζυμαρικά κρυώνουν, πλύντε καλά τη ρόκα, ή το λαχανικό που έχετε επιλέξει, κόψτε το αλλαντικό σε μικρές μακρόστενες κορδέλες και το τυρί σε μικρές τετράγωνες μπουκίτσες.

Φτιάξτε τη σάλτσα σας ανακατεύοντας το ελαιόλαδο και το ξύδι, προσθέτοντας, αν θέλετε αλάτι και πιπέρι, αν και όλα τα συστατικά της σαλάτας λίγο πολύ έχουν μέσα αλάτι. 

Όταν έχετε ετοιμάσει λοιπόν τα υλικά σας, βάλτε σε βαθύ μπολ τα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα καλά με το αλλαντικό, το τυρί, τη ρόκα, τις ελιές και το βασιλικό. Περιχύστε με τη σάλτσα και σερβίρετε όπως είναι.

Καλή επιτυχία